Připravte se na vstup do světa chutí s tímto receptem na koláč z kukuřičné mouky s kukuřičným škrobem, který slibuje, že potěší vaše chuťové pohárky!
Jedná se o úžasnou volbu pro ty, kteří hledají moučník, který je nadýchaný a vlhký zároveň.
Jedinečná směs ingrediencí vytvoří koláč se zvláštní chutí, přičemž tajemstvím, které ještě více zvýrazní jeho chuť, je dotek citronu.
Kromě toho se při pečení našeho dortu využije snadnost a praktičnost použití fritézy Air Fry.
Tento recept je ideální jak pro požitkovou snídani, tak pro sdílení s přáteli jako odpolední svačina, je snadný na přípravu a jistě zaujme svou jedinečnou chutí a strukturou.
Připravte se tedy na to, že si ušpiníte ruce, a vychutnejte si tuto lahodnou pochoutku!
Složení
- 3 vejce
- Půl šálku oleje
- 1 šálek cukru
- Šťáva z jednoho citronu smíchaná s vodou na jeden šálek
- 1 šálek kukuřičné mouky mimosa
- 1 šálek kukuřičného škrobu
- Špetka soli
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- Kukuřičná mouka na vysypání formy
Jak se připravit koláč z kukuřičné mouky s citronem ve fritéze na vzduchu
- Vejce, olej, cukr, citronovou šťávu a vodu, kukuřičnou mouku, kukuřičný škrob a špetku soli dejte do mixéru.
- Mixujte 3 minuty.
- Přidejte prášek do pečiva a šlehejte ještě několik minut, aby se spojil.
- Vymažte formu na pečení a vysypte ji kukuřičnou moukou.
- Směs nalijte do formy.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C s předehřívačem vzduchu asi 30 minut.
- Po upečení vyjměte z trouby a před podáváním nechte mírně vychladnout.