Připravte se na přípravu jednoho z nejlahodnějších dezertů, jaký jste kdy ochutnali – mluvíme o vlhkém čokoládovém dortu v kombinaci s osvěžující pěnou z mučenky.
Tento recept, v němž se snoubí intenzivní chuť čokolády s kyselostí a jemností mučenky, je ideální pro různé příležitosti, od setkání s přáteli až po zakončení výjimečné večeře.
Tento koláč si díky oleji obsaženému v receptu nejen udrží těsto déle vlhké, ale je také přelitý lahodným sirupem a vrstvou pěny připravené z maracujové šťávy a citronu, doplněné trochou strouhané čokolády.
Skutečně kompletní dezert, který si jistě získá i ty nejnáročnější chuťové buňky.
Složení
- 4 vejce
- 1 šálek cukru
- 3/4 šálku oleje
- 3 lžíce čokolády
- 1 lžíce 50% čokolády
- 1/2 šálku teplé vody
- 1 1/2 šálku pšeničné mouky
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 šálku mléka
- 3 lžíce cukru
- 1/2 krabice smetany
- 2 kartony kondenzovaného mléka
- 1 krabice džusu s příchutí mučenky
- 30 ml citronové šťávy
Jak vyrobit čokoládový dort s polevou z mučenky
- Vejce, cukr a olej rozšlehejte v mixéru.
- Přidejte čokoládu, 50 % čokoládu a teplou vodu a znovu rozmixujte.
- Směs přelijte do mísy a postupně přidávejte pšeničnou mouku a kukuřičný škrob a dobře promíchejte.
- Přidejte prášek do pečiva a sodu bikarbonu a dobře promíchejte.
- Těsto nalijte do vymazané formy a pečte v předehřáté troubě při 180º 35 až 40 minut.
- Na sirup smíchejte v míse mléko, cukr, čokoládu a smetanu. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
- Koláč propíchejte vidličkou a přelijte sirupem.
- Koláč nechte vychladnout.
- Na polevu smíchejte kondenzované mléko a šťávu z mučenky. Postupně přidávejte citronovou šťávu a míchejte, dokud nezískáte pevnou strukturu.
- Polevu nalijte na vychladlý dort a dobře ji rozetřete.
- Před podáváním nechte vychladnout.