Čokoládový dort s marakujovou polevou

Publikováno v

AutorDenise

recept Čokoládový dort s polevou z mučenky

Dorty

Připravte se na přípravu jednoho z nejlahodnějších dezertů, jaký jste kdy ochutnali – mluvíme o vlhkém čokoládovém dortu v kombinaci s osvěžující pěnou z mučenky.

Tento recept, v němž se snoubí intenzivní chuť čokolády s kyselostí a jemností mučenky, je ideální pro různé příležitosti, od setkání s přáteli až po zakončení výjimečné večeře.

Tento koláč si díky oleji obsaženému v receptu nejen udrží těsto déle vlhké, ale je také přelitý lahodným sirupem a vrstvou pěny připravené z maracujové šťávy a citronu, doplněné trochou strouhané čokolády.

Skutečně kompletní dezert, který si jistě získá i ty nejnáročnější chuťové buňky.

Složení

  • 4 vejce
  • 1 šálek cukru
  • 3/4 šálku oleje
  • 3 lžíce čokolády
  • 1 lžíce 50% čokolády
  • 1/2 šálku teplé vody
  • 1 1/2 šálku pšeničné mouky
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 šálku mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 krabice smetany
  • 2 kartony kondenzovaného mléka
  • 1 krabice džusu s příchutí mučenky
  • 30 ml citronové šťávy

Jak vyrobit čokoládový dort s polevou z mučenky

  1. Vejce, cukr a olej rozšlehejte v mixéru.
  2. Přidejte čokoládu, 50 % čokoládu a teplou vodu a znovu rozmixujte.
  3. Směs přelijte do mísy a postupně přidávejte pšeničnou mouku a kukuřičný škrob a dobře promíchejte.
  4. Přidejte prášek do pečiva a sodu bikarbonu a dobře promíchejte.
  5. Těsto nalijte do vymazané formy a pečte v předehřáté troubě při 180º 35 až 40 minut.
  6. Na sirup smíchejte v míse mléko, cukr, čokoládu a smetanu. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
  7. Koláč propíchejte vidličkou a přelijte sirupem.
  8. Koláč nechte vychladnout.
  9. Na polevu smíchejte kondenzované mléko a šťávu z mučenky. Postupně přidávejte citronovou šťávu a míchejte, dokud nezískáte pevnou strukturu.
  10. Polevu nalijte na vychladlý dort a dobře ji rozetřete.
  11. Před podáváním nechte vychladnout.

Související příspěvky