Křupavé a vločkové domácí pečivo

Publikováno v

AutorDenise

Křupavé a vločkové domácí pečivo

Pikantní

Připravte se proměnit svou kuchyni v opravdovou cukrárnu s nejlepším receptem na domácí pečivo.

Tento recept vás naučí, jak vytvořit to nejkřupavější a nejflacinější pečivo se šťavnatou a aromatickou náplní, které každého překvapí.

Výjimečnost tohoto receptu spočívá v jeho jednoduchosti a autenticitě, díky níž zvládnou ušlehat dokonalé domácí pečivo i ti nejzkušenější kuchaři.

Připravte si tedy ingredience, váleček a pusťte se do kulinářské proměny!

Složení

  • 2 šálky pšeničné mouky
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 šálku teplé vody
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • Papírová utěrka

Instrukce Křupavé a vločkové domácí pečivo

  1. V míse smíchejte mouku, olej a sůl. Postupně za stálého míchání přidávejte vlažnou vodu, dokud nevznikne homogenní těsto. V případě potřeby přidejte více vody. Těsto by nemělo být ani příliš suché, ani příliš měkké.
  2. Těsto nechte 15 minut odpočívat.
  3. Zatímco těsto odpočívá, připravte náplň. Na pánvi na oleji osmahněte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte mleté maso, sůl a pepř. Vařte, dokud není maso důkladně propečené. Odstavte a nechte vychladnout.
  4. Těsto rozválejte na rovné ploše a nakrájejte na kolečka.
  5. Do středu každého kolečka těsta dejte náplň a okraje uzavřete, aby vznikl půlměsíc. Okraje utěsněte vidličkou.
  6. Na pánvi rozehřejte olej a pečivo smažte, dokud není zlatavě hnědé. Nezapomeňte je otočit, aby se usmažily rovnoměrně.
  7. Pomocí děrované lžíce vyjměte pečivo z oleje a položte je na papírovou utěrku, aby se z něj odkapal přebytečný tuk.
  8. Podávejte horké a pochutnejte si na křupavém, suchém domácím pečivu!

Související příspěvky