Připravte se proměnit svou kuchyni v opravdovou cukrárnu s nejlepším receptem na domácí pečivo.
Tento recept vás naučí, jak vytvořit to nejkřupavější a nejflacinější pečivo se šťavnatou a aromatickou náplní, které každého překvapí.
Výjimečnost tohoto receptu spočívá v jeho jednoduchosti a autenticitě, díky níž zvládnou ušlehat dokonalé domácí pečivo i ti nejzkušenější kuchaři.
Připravte si tedy ingredience, váleček a pusťte se do kulinářské proměny!
Složení
- 2 šálky pšeničné mouky
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 šálku teplé vody
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 2 nasekané stroužky česneku
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- Papírová utěrka
Instrukce Křupavé a vločkové domácí pečivo
- V míse smíchejte mouku, olej a sůl. Postupně za stálého míchání přidávejte vlažnou vodu, dokud nevznikne homogenní těsto. V případě potřeby přidejte více vody. Těsto by nemělo být ani příliš suché, ani příliš měkké.
- Těsto nechte 15 minut odpočívat.
- Zatímco těsto odpočívá, připravte náplň. Na pánvi na oleji osmahněte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte mleté maso, sůl a pepř. Vařte, dokud není maso důkladně propečené. Odstavte a nechte vychladnout.
- Těsto rozválejte na rovné ploše a nakrájejte na kolečka.
- Do středu každého kolečka těsta dejte náplň a okraje uzavřete, aby vznikl půlměsíc. Okraje utěsněte vidličkou.
- Na pánvi rozehřejte olej a pečivo smažte, dokud není zlatavě hnědé. Nezapomeňte je otočit, aby se usmažily rovnoměrně.
- Pomocí děrované lžíce vyjměte pečivo z oleje a položte je na papírovou utěrku, aby se z něj odkapal přebytečný tuk.
- Podávejte horké a pochutnejte si na křupavém, suchém domácím pečivu!